Creatieve coaching

Coachen met creatieve opdrachten als middel is een methode om bij je mogelijkheden en talenten te komen. Je inzichten en eigen wijsheid krijgen vorm in woorden en beelden als je met creativiteit aan de slag gaat. Bij JOLiDEE maak je een bijzondere ontdekkingsreis met tekenen, schilderen, boetseren, muziek, ‘spelen’ en/of een gesprekje.

Soms kan je een gevoel of ervaring geen woorden geven, je maakt je ergens zorgen over, je hoofd zit vol, je bent onrustig, onzeker, faalangstig, je denkt negatief over jezelf, je kropt gevoelens op.

Wil je meer weten over jezelf, ben je nieuwsgierig en wil je op zoek naar jouw schat? Wil je meer vertrouwen krijgen in je eigen kunnen, ‘sterker’ en zeker worden over jezelf, je gevoelens (h)erkennen, inzicht krijgen in je talenten en gedachten, neem dan contact met mij op.

Je krijgt creatieve opdrachten die aansluiten bij jouw behoeften en mogelijkheden. Hierover ga ik je ga coachen.
Dit kan zijn:
  • tekenen met potlood, pastelkrijt, houtskool of vetkrijt
  • schilderen
  • boetseren met klei of papier-maché
  • muziek maken/luisteren
  • ‘spelen’ met voorwerpen
  • werken met jouw stem


Als ‘ontdekkingsreiziger’ mag jij zelf ook aangeven wat je nodig hebt en wat voor jouw mogelijk is. Voor ons beiden is dit belangrijk om te weten, niets is ongewoon. Niets is gek of raar!

Met respect luister en kijk ik naar jou, als uniek kind en mens!

Een traject start ik met een vrijblijvend intakegesprek, gemiddeld 1 uur.

Tijdens dit gesprek vind ik het belangrijk dat het kind zelf vertelt wat het als probleem ervaart en wat het graag wilt ontdekken. Ouders /verzorgers zijn hierbij aanwezig en kunnen aanvullen als dit nodig is.

Hierna wordt een hulpvraag geformuleerd en volgen een aantal sessies. Ik vind het belangrijk dat het kind zich prettig en veilig voelt in de praktijk.

Om aan een bepaalde hulpvraag te werken zijn gemiddeld 6 tot 8 sessies nodig.